Thursday, April 23, 2009

Two C

Dari Kaki Tangga Ke Menara
Artist: Fauziah Latiff



Peruntukkan secebis dari masamu nan terluang
Mengimbasi kembali suka duka masa nan silam
Ditempuhi bersama setiap cabaran yang datang
Pengalaman yang pahit dan manis tak terlupakan

Dari bawah setangga ke setangga kita mendaki
Kita jatuh terluka dan bangkit melangkah kembali
Dengan rasa percaya pada keupayaan diri
Tiada yang mustahil dihadapi

Demikian kebalnya ikatan kita
Demikian eratnya jalinan rasa
Keyakinan diiringi doa
Begitu percintaan kita
Sebati dengan cita-cita
Merancang kehidupan hari muka

Aku gembira menyaksikan
Kau beroleh kejayaan
Dulu di kaki tangga
Kini di menara

Jangan kau lupa masa silammu
Dan mereka yang membantu
Moga tak kau abaikan
Amanah dan kewajipan

u guys pernah dengar tak lagu ni. this is our fav song (husband & me)time study2 dulu. Mesejnye simple but very useful especially for teenagers. Cinta dan cita yang seiring..sama2 penting..bukan bercinta je tapi pelajaran ntah ke mana. itu cinta monyet namanye..

tetiba je hari ni terkenang cite dolu2..opps not only for today but this week memang asyik teringat kisah silam je..kalau best tak pe jugak..Ya Tuhan..Kau sajalah yang mengetahui perasaanku dan kebenarannya..

K..leave it that feeling.. another 1, i loves song that sang by Fauziah Ahmad Daud dalam citer ALi Setan but i forgot the title. lagu ni la sampai buat sy nangis sb tak dapat masuk USM.. waa.. sy start falling in love with usm bila dengar lagu n tengok citer Ali setan. time tu dah tersemat kat jiwa ni nak masuk usm. mayb citer ni berlokasikan suasana kolej y memang nampak best.. tapi apakan daya jodoh saya di U lain so bile dengar je lagu ni sure sy sedih. my husband know it..

Moral of the story x semua lagu itu tak elok dan melalaikan kita. Kita sebagai hambanya yang diberi akal untuk berfikir sepatutnya menggunakannya untuk menilai baik dan buruk sesuatu perkara..

Monday, April 20, 2009

Demam

Masuk hari ni dah 4 hari demam..1st my little princes aisye demam, followed by me and lastly my husband. But today still keja..Ayu msg pg tadi inform dia tak sihat, mc.. so terpaksalah sy keja jugak. nanti x fasal2 bos bising sb dua2 pun tak datang.Hari ni hari malas bercakap bukan shj sb demam tp suara pun dah macam itik serati, kejap ada kejap tak de..Hidung plak tersumbat coz selsema..memang mengganggu konsentrasi nak buat keja..My husband kat rumah plak tak tahu ape citer..x pick up phone. maybe tido..
Hari ni ni nak balik awal. 5.00 sharp je terus tumb print. Tak tahan dah nak menanggung kesejukan kat off ni...

Monday, April 13, 2009

Be a No 1



Aisye ada perangai baru..Aisye nak jadi no 1. Ibu suka klu aisye ada self motivate cm tu tp ibu n ayah pening bila aisye nangis bila Dina (kwn aisye kt rmh baby sitter)blik dulu dr aisye..
B4 this aisye cuma moody n buat muka kelat je bila Dina balik awal..but last nite aisye nangis sedih.. Masuk je keta terus nangis smbil ckap..Ibu...dina balik dulu dr Aisye..wa..wa.. dlm 10 min ada le dia nangis csm tu sampai selsema la..Kesian aiye..ibu bukan sengaja balik lewat tp ibu n ayah ada kerja..today..ibu try balik awal n aisye akan jadi no 1 ye baby..but bile time aisye jadi no 2, aisye kena terima n kena la ganti2 dgn Dina..

Welcome KLIBF 2009




Jom ramai2 kite serbu KLIBF start from 17 - 26 April 2009 at PWTC.



So long time ago tinggalkan KLIBF. Last pegi time study dgn member2 college.Ya Allah...lamenye.. This year insyaAllah nak pegi. Plan nak ajak husband n Aisye but when i think more than twice..rasenye tak yah kot.. bkn ape nanti buku ke mana...aisye pun ntah ke mane..Kesiannye kat ayah kena jaga aisye sb time tu for sure ibu dah rambang mata tengok buku..he..he..itulah sy.x kire la shopping apa..sure my husband take over to take care of my daughter.thank you Mr N..luv u..
Dah plan nak beli n cari buku apa..x tahu le ade ke tak lg buku tu..salah satu adalah novel..title Bila Sena Kembali Berbunga..Author dia, dah lupa.Actually this book dah lama publish. if i not mistaken at 1996. This is my 1st book/novel given by my ex bf merangkap my husband but sadly to said buku ini dah missing in action.(Ayah dah tahu kn buku tu hlang..ini le ibu nak ganti balik..(boleh ke cm tu)he..he..sorry ye Ayah..Biasele time hidup cara nomad dulu..bila tiba je hujung sem kena angkut brg dr college n letak rmh kakak. Masuk sem baru angkut balik ke college..last2 dari brg 10 boleh jd 5. y lebih nye ntah le kat mane..pernah dgr org ckp lbih 3 kali je pindah randah, boleh jadi papa kedana..betul le kut klu mcm ni gayanye..
Ade question kt cni..knp buat hujung bulan ye. Mana dpt gaji lg..(bukn keje gomen..24 dh dpt gj..)nampak gayanya Ayah kena blanja ibu la ni..bagus jgak ye buat time ni..tak pyah guna duit sendiri..hee.he..

Friday, April 10, 2009

Quite bz

This week agak bz jgak.. banyak benda nak kejar. Alhamdulliah 3 activities was done. nak kejar for retreat next month.Mana bleh dah half financial year tp activity 1 pun x buat..itu namanye nak kena .... adey.. malas btol nak g retreat ni.. bkn pe sblm present must prepare all the report. report bkn skadar cantik je but make sure all the things yang di plan was done with flying colours..tu yang datin slalu pesan klu nak buat business plan must be reality dont try touch the sky.. planning memang cantik kat doc tapi time nak buat, macam tak logic je.. itu yg kena tu..
End of this month have a program with Sek Men Bangsar.INFOHUNT.. Quite excited jgak nak jmpa budak2 sek ni. kat shah Alam dulu,selalu le g sek buat program ngan budak2. Bagi talk,activities. last joined tahun 2007. lama dah tu..Bukan apa, bila g sek ni, teringat time2 masa blajo dulu.. best.. tp tak sama ngan time kite dulu.

Sunday, April 5, 2009

Working on Sunday

Haa...ha... kena duty on Sunday..i lost my weekend..
Kesian kt aisye. dah la ibu keje 6 days a week n this week kena korbankan hari ahad plak..(sayang ibu..nti time free ibu bawa aisye g jln2 ye.. ).
but only for this week coz we have MQA visit for MBA course..tak pe la..dah my responsible.
i accept it.Cuma supposed 2 org hr ni, sy n my asisstant but ayu x bleh dtag attend her brother's wedding.
my ex HOA asking me weather i need somebody to replaced ayu but i was thinking x pe la.. malas nak kacau other's plan on sunday..
i hope i can handle this MQA.InsyaAllah..
Experienced make somebody more confident rite..Tapi lupa nak tanya my colleague at Shah alam about MQA panel. ok or not..at least tahu le jugak diaorg ni camne..
my last experienced for MQA DKE & SKE. all the panel very..very straight and so many thing dat they need at dat day and after visit..
and they ask for revisit for both courses.. i hope not for this MQA.. i hope so..

Thursday, April 2, 2009

aisye & toys


last nite went to lembah beringin rumah my SIL coz nak tengok my MIL baru lps operate.

so blik keje awalle smlam... otw gi rmh SIL singgah jap kt bkit sentosa take our dinner.

My lil aisye x nk mkn cuma hirup sup je, ayah mkn mee celur n sy mkn nasi ayam..taste ok but my husband punye sup agak terlebih masin..Alhamdulaillah..dah kenyang..

itulah instant menu for our dinner last nite coz have to rushing to lmbh beringin.

time dah pkul 9.00pm..
Sampai lembah beringin dah pkul 9.30pm..lps je slam dgn her cousins, aisye trus mengadap toys . so many times was remind her klu nak pinjam brg org must get the permission 1st.

Dah la tak nak main sama2 ( kat rmh x de kwn dat y x pandai nak sharing kot..i guess..)..

grr..lion was came back...memang jd lion last nite.. ape la anak ibu ni..mcm tak pernah jmpa toys plak..malu..geram..

Wednesday, April 1, 2009

My 1st Day

This is my 1st day berblogging. b4 this ada juga blog tp ntah hilang ke mana. Maybe coz of this i lack of idea but i think i have a story to share to u all..Hari ni hari yang memboringkan.. 9 to 5. 1st my assistant mc 2day so tak de member nak borak. and 2nd hangin betul bila suddenly my pc tiba2 meletop..adus...forget how many times my pc dah buat hal. nak kata pc zaman paleolitik, baru je tukar. 1 of my Colleague said maybe overpower that y le always meletop..ntah la. maybe kot..