Thursday, December 16, 2010

Dah lama tak blogging..

Rindu nak berblogging
blog kawan-kawan pun dah lama tak jengah
kekangan waktu & ada sedikit penyakit M dalam diri
untuk Puan Awin
Thanks bagi sms suruh update blog
maknanya ada juga yang nak baca blog sy ni
klu ada story2 menarik
nanti sy update ye..
sorry banyak2..











Monday, August 2, 2010

Pencarian Berakhir Juga

lokasi: Pekan Rawang
Tarikh: 1 Aug 2010

Petang Jumaat lepas..
mak dan abah datang rumah
mencari sesuatu untuk adik bongsu saya
yang berada nun jauh di Merbok Kedah..

Pencarian benda ini adalah disebabkan oleh
kesukaran yang dialami oleh adik saya
untuk pergi ke kuliah

kesian dekat mak dan abah yang ke sana sini mencari
benda ni..
Alhamdulillah akhirnya pencarian berakhir juga
harap semuanya ok..


Aisye & Aleesya





Insiden Selotape

Lokasi: Rumah Melatisari
Tarikh: 2 Aug 2010

i want nobody..nobody..but u..
i want nobody..nobody..but u..
laalalaa
lagu faberet aisye..kalau dengar je lagu ni dekat radio
sure dia akan tambahkan volume radio..
tetapi sehinggalah hari ahad lepas..
sure lagu ni tak akan dilupa oleh kami, Pak Ode & Mak Ode..
dengar lagu ni akan teringatlah insiden yang menimpa aisye..

Aisye ni.. dia suka main selotape
dia akan selotape kertas2 @ suratkhabar untuk dijadikan surat
lepas tu bawa pergi taska dan bagi pada kawan2 sekolah..
kononnya surat dari dia..
tapi hari ahad lepas, dia bukan selotape kertas
yang diselotapenya adalah kaki, tangan, dahi & mulut..
sambil selotape sambil nyanyi lagu tu..
saya tak perasan apa yang diselotape sebenarnya
cuma dengar dia nyanyi lagu tu berulang2 kali je..
bila semuanya dah siap, barula dia tunjuk yang dia dah
selotape kaki, tangan, dahi & mulut.

Time kami semua nak makan
tiba2 ada jeritan dari bilik air
sakitt..sakitt..
korang tengok ye apa yang berlaku
lepas ni for sure dia tak nak buat benda ni lagi..


Ayah tengah bukakan selotape dekat tangan


selotape didahi


ni pulak dekat kaki..kedua2 belah kaki


Kesian anak ibu..
Lepas ni jangan buat lagi tau..