Thursday, August 27, 2009

Thank You..

New Job Makes Me:-

*Lost my weekend..
Tiada lagi istilah bersantai bersama family dihujung minggu selama mana project ni tak settle.. miss my weekend xtivity too..hu..hu..

*Reach my home at about 00.30 for every Saturday & Sunday night.
At dat time my daughter dh lena dibuai mimpi..cian bucuk2 ibu..

*Sometimes terpaksa berbuka ditempat kerja.. At day 1st puasa, me & husband berbuka separately. Selalunya hari pertama puasa, org nak berbuka ramai2 kan..but not for us..we have to.. because of this job..hu..hu..

*My house disarranged.. look messy like tongkang karam pun ada..Tension!!..

*Wanna going back ..BALIK KG!!..This weekend cuti agak panjang..tapi takde maknanye ..stay la kat sini..

What Makes Me So Strong

*Coz i have a beloved husband who is very understanding, supporting and assisting me whenever i need....3 days ago he clean up my house yg dh macam tongkang karam tu..thanks my dear..i really appreciated it.

*I got the independent daughter..faham yang ibunya ni sedang bekerja..tak buat perangai pun..clever girl. I will give u the gadget that u want..ok sayang..ummmhs..

.My parent & family members yg faham why we can’t balik kg time puase ni n giving me a moral support. Acik Telosh aka Acik Fairuz who was take care of my daughter. They really understand .Thanks a lot.

*I love this job..i like take a challenge. sangat2 suka. For me it is a first step to make a thousands step.. thank you for Mrs Salfarizan who is giving me a chance and trust to do this job.. tq so much..

p/s.. Ade sape2 tak faham my situation rite now??..ADA?? hmmm ada aku kesah..cak.cak.cak.. muahaha..

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan untuk semua..
Kemaafan dipohon andai adanya
berlaku kekhilafan...
Moga Ramadhan ini memberi sejuta keberkatan pada kita..
InsyaAllah

Friday, August 14, 2009

Habisla!!

Pagi tadi Mr N hantar pegi kerja..
Sampai kat satu jalan kecik, Mr N terus belok melalui jalan tu..

SURPRISE!!!!
Ape yg berlaku yek..

Ada 2 org adek polis tengah tahan 2 biji keta..
Aduhaii..habis la..memang kat situ tak boleh lalu pun..kami tahu tapi kami nak cepat!!hu..hu.. maafkan kami.
hmmm..sorang polis tahan kami n terus ke belakang n tahan keta lg satu. Sorang polis lagi dtg ambik ic & lisence husband n terus ke belakang follow member dia tadi..
Time tu kitaorg diam je..tak cakap ape2..tunggu n perhatikan diaorg..
Tak lama lepas tu adek polis datang bagi ic & lisence tanpa surat saman..
Apalagi..say thank you & terus chow chin chow..

p/s Time kaseh banyak2..klu tidak, melayang la duit hujung bulan ni.

New Project

Semalam...
ex colleague call bgthu ada job..
1st not interested sb terpaksa sacrifice banyak benda but..
when she talk about $$$
ok..am agreed..VERY SURE..NO DOUBT

Thursday, August 13, 2009

Name awak sape..

Suatu hari diHospital Selayang

Name awak sape..
Aisye..
Oohh Aisye..
Name awak??
Name saye Haziq
Saye Haziq….awak Aisye….


Awak..jom kite main nyorok2. Awak tutup mata ..awak kira sampai 20 lepas tu awak cari saye ye.. (mane le si kecik Aisye ni pandai kire sampai 20. takat 10 pass la..)

Hmmm.. pandai rupanye budak ni berkawan..nak tergelak pun ada bila dengar diorang bersembang…pot pet pot pet.. tetiba “Ayah kite hebat tau…” he..he..ntahle ape yg dia sembang sampai keluar ayat typical tu..

Tengok sini.. kite ambik gambar awak..





Aisye ni memilih sikit bila nak berkawan.. kawan dgn org yg lebih besar dari dia je..ada la jugak budak kecik tapi susah skit la nak jumpa..klu yg pangkat abg2 @ kakak2 tu..memang senang sgt dia nak masuk…

Aisye..Meh sini ibu nak ambik gambar Aisye n Haziq...



Monday, August 10, 2009

Sukaneka

Last saturday ade sukaneka kat Sek. Men. La Salle Brickfield. Ramai student yg demam so tak berapa ramai sgtla yg datang...but still enjoy..banyak games yg ada but the only one i participate..rebut kerusi.

Ini antara hadiah yang ada..sy sorang yg buat hamper ni tau.bepoloh jugakle nak wrap benda ni.


Moto sape la plak yg interprem kt dalam gambar ni..




My prenz

Abscess


Day 1st.Abscess kat hidung..ingatkan macam gatal2 je.



Pergi klinik n doctor suggest cucuk kat abscess dia. Buat time Aisye tido.. kat bawah tu ubat n jarum untuk inject.



Esoknye sy pergi keje cam biasa sb Aisye nampak ok je. Balik keje nampak muka Aisye dah different. Bengkak dah sampai mata. Masa kat petronas nak isi minyak ada sorang perempuan tegur Aisye, tanya itu ini n suggest pegi Hospital.Rupa-rupanya perempuan tu Doctor ORL kat Selayang.Tq Dr Rusuliza..klu bukan sb jumpa dia, tak ade la kitaorg bawa Aisye pg hospital. ingatkan bengkak sikit2 je..Lg 1, for those yg kena Abscess ni, jgn sesekali cucuk tau..its getting worse. fasal tu la muka Aisye bengkak n Dr ni pun pelik camne le Dr kat klinik tu boleh suggest untuk cucuk..
Malam tu kitaorang pun pergi le hospital Selayang. Sampai sana dalam pukul 9.30pm. Nak tahu pukul berapa baru boleh jumpa doc.hmmm pukul 3.30am.Aisye pun dah tido.Memang sebelum tu pun MA ada inform que untuk jumpa doc mayb lambat dlm 2-3 jam..Doc advise untuk buat GA kat Aisye pada pagi esok n Aisye kena fasting.So bwa la princess bucuk2ni pegi makan.


Memang waktu bersahur..4.00 am. Orang pun dah takde kat McD ni.



Esokny dalam pukul 8 lebih, kitaorg dah sampai Hospital..nasib baik la org tak ramai lagi..tapi tungu punya tunggu smpai pukul 10 pun Dr tak ade lagi. Tanya kat kaunter staff tu bagitahu kalau waktu pagi memang Dr lambat sikit sb kena round ward dulu. K.. bukannya kitaorg tak sabar tapi Aisye dah nangis nak susu..lagi lambat jumpa Dr lagi lama la budak ni kena fasting..mana dia faham kalau kite cakap Aisye kena puasa..yg dia tahu dia lapar n nak susu..Dalam 1/2 jam jugak la lagi kitaorg tunggu sblum dapat jumpa Dr. itupun minta cut que..minta maap le pada patient yg lain ye..Aisye ni budak lagi..dia tak tahu ape2..yg dia tahu nangis je..sb lapar..

Sah la Aisye kena admitted..Tapi Alhamdulillah no need to do GA. Just take antibiotic. Klu tak ok jugak baru buat second opinion..Operate.









Syukur Aisye tak demam..Dia ok, sihat.. cuma Abscess kat hidung & allergic antibiotic.Merah2 satu badan..Dia la yg paling active kat ward tu..Bersyukur sangat Aisye just sakit mcm tu je ..Bila tengok keadaan budak2 lain..kesian..baby setahun kena operate kat leher, operate usus, appendix..mcm2 lagi la sakitnye..Tak terbayang mcmmana budak2 kecik ni menanggung kesakitan..

5 days 4 nights check in kat Selayang..Hari Selasa dah boleh discharge..Ade something yg kitaorg buat special for Drs & nurses kat Ward 8C ni..



Kitaorg memang suke buat sand art ni..ade lg koleksi yg lain kat rumah..

Aisye..kite dh boleh balik..horeey..