Monday, November 30, 2009

Macam-macam ada..

Masih dalam mood raya ke..
Cukup2 la tu..
Kerja!!!kerja!!!hehe..
lepas ni dah tak ada raya ye
tahun depan pulak..(insyaAllah.. moga masih diberi
kesempatan utk bernafas dibumi Allah ini..)

Seperi biasa, kalau dah semua pakat balik kampung
riuh rendah la rumah mak & abah kat Trolak
bukan dengan suara cucu2 je..
tapi dengan suara mak2 & ayah2nye jugak
yang bersembang sampai pukul 2-3 pagi..
nasib baik esoknya still control mancho.ngeh3..

kalau dah berkumpul ni, banyak la xtvt yg nak dibuat..
yg perempuannya sibuk kat dapur, memasak..
Dah siap masak layan tv pulak..
budak2 kecik, ada yg main game, main kejar2,nyorok2..
ntah apa lagi.
tapi yang main game tu bukan budak2 kecik je tau
bapak2 budak pun join..
kadang2 tu diaorang ni yg over
apa nak buat..dah nama pak sedara,
bagi la can walaupun..grrrr..
sabor je la Kimi kan..

dalam banyak2 budak yang main2 tu..
ada la sorang ni tengah feeling2..
si kecik ni sorang2 pun jadi..
ntah apa la yang dia feelingkan
layanz...

lama jugak aisye duduk sorang2 kat dining, berkaraoke..
ibu tengah buat apa ye..??
ye la ayahnya addict game
ibunya pulak syok melayan sehati berdansa
Dah nak habis program tu..
baru teringat aisye duduk sorang2 (bagus kan ibu aisye..hehe)


Raya haji ni nampak perubahan besar pada kaum hawa kat rumah ni
semuanya bizi..
ada yg bercucuk tanam,
jaga restaurant dan cafe
nasib baik le tak jadi mafia
kalau tidak.. lagi haru biru la rumah Tok Wan kekdahnye..
nak tahu apa..
demam facebook..
bukan anak2 sedara je yg melayan fb
mak2 sedara pun sama..
huh..sanggup 12-1 malam on9
sebab nak tengok cafe..hehe
memang addict..
teringat husband cakap
kita time kecik2, bila balik kg sure tak sabar nak mandi parit,
mancing ikan..main basikal..
tapi sekarang ni dah lain..
zaman sudah berubah.
balik kg tok wan main internet..game..
(lupa nak snap gambar diaorang..
silap haribulan orang ingat kat cc pulak)
nasib baik rumah Tok wan ada service wifi..
kalau tak, berjanggut la korang nak menunggu..huhu..

Macam biasa..
Tak sah raya, kalau tak ada gambar raya kan..
(tapi raya puasa lepas takde gambar dgn husband)
so for this raya
snap la jugak pic walaupun dah tengah malam.

kena post gambar Aisye jugak sebab nanti banyak pulak soalannya
lagi disaster kalau dia nangis tanya mana gambar dia
jenuh nak jawab

Penampilan istimewa..
Aleesya yang belengging..hehe
tapi belengging2 pun comel kan Aleesya..

Thursday, November 26, 2009

Raya lagi..

Esok hari raya..esok hari raya...
"Selamat menyambut AidilAdha untuk semua.."
yang mana nak balik kg tu,
berhati-hati la di jalan raya
kalau orang sebelah bawa laju,
tegur2 la sikit..ingatkan dia yg wife ada kat sebelah
anak- anak kt belakang tu ye..
Kalau diri sendiri pulak yg bawa laju
kurang-kurangkan la kelajuan tu..
keluarga kat kampung dah x sabar nak jumpa korang tau..


Sume kawan-kawanku dah balik kg ke..??
rasa sunyi pulak hari ni
anak buah pun dah cuti
member2 off pun dah ramai yang balik kg
apa boleh buat
sorang cuti, sorang lagi kena la berkorban ..
kalau dua2 pun cuti
silap haribulan sampai black letter
complaint about us..
kan naya namanya..
anyway..
Salam Aidiladha..
enjoy ur holiday too

Nota:Malam ni balik kg tp baju satu apa pun x packing lagi..malas betulla..
ada sapa2 nak tolong...huhu..

Sunday, November 22, 2009

Family Trip

Dah lama tak jalan2 dengan family..
Selalunya setiap hujung tahun..family sy akan buat
Family Gathering..macam tahun2 sebelum ni la..
Sy la orang yang paling sibuk menguruskan badget,lodging..
call sana sinun n mcm2 lagi la kejenye..
Sebenarnya acara (hehe macam lumba lari pulak kan..)
ni dh wujud sejak tahun
1994 lagi..Tapi pada tahun 2005 & 2006 tak ada siapa nak organize
jadi x ada la FG tahun tu..
1st place yg kitaorg pergi..Kuala Woh Tapah, Perak..then Kuala Woh again..
Templer Park,Teluk Batik, Port Dickson & lain2 tempat..x ingat dah..
Last 2 year di Cameron Highland & last year kat Malacca..
Tahun ni plan nak pegi BMLR bawa nenek holiday sekali tapi
memandangkan nenek sakit, jadi mak & abah pun dah tak ada mood nak bercuti..
Kata putusnye sume dah decide tak ada FG untuk tahun ni..
Kalau nak pergi trip pun, pegi sendiri2 je la..

FG @ Melaka 2008






FG @ Cameron Highland 2007






Gambar tahun 1994-2004 x de.Malas nak scan.hehe..

Nenek

Hari ni tak ke mana-mana.Duduk rumah je..kemas apa yang patut.
Rasanya sejak puasa sampai ke hari ni, baru beberapa kali je
waktu hujung minggu ada kat rumah.Selebihnya ada program lain kat luar..
Macam minggu lepas, sy n family balik kg Bukit Merah.Ziarah nenek sakit.
Masa raya keempat hari tu..nenek jatuh & tulang pinggul dia retak.
Pakcik bawa dia ke hospital & dia kena operate.Doktor letakkan skru kat tulang pinggul dia.Selepas operate nenek x lah mengadu sakit macam first dia jatuh hari tu.
Dia boleh duduk & makan sendiri.
Tapi baru2 ni nenek tiba2 kena strok jd sebelah kanan badan dia dah tak boleh
nak gerak.Sekarang ni condition dia makin teruk.
Semua kena bantuan orang.kesian nenek..Moga nenek kembali sihat..InsyaAllah..


Nenek dan Mak

Tuesday, November 17, 2009

Congrats..



My younger sista will continue her studies @ UiTM Merbok on 27 Dec 2009..
Wish u all the best...
May every success be yours,
And may all your dreams come true!
Congratulations!!!

Tuesday, November 10, 2009

Hepy Aisye..

hmmmm..mata dah ngantuk ni tp ada hati lagi nk berblogging
kesian kt blog ni..x serancak dulu...
Aisye & Mr N dh lama tido..
Diaorg berdua ni geng & mmg kamcing
Tido pun sesama..
kadang2 tu ada je benda yg diaorg berdua ni buat..
Tapi x pe...asalkan x kacau ibu yg bz berfb & blogging ni sudah la..hehe
Last weekend lepak kt rumah kak ida..klu duduk kt rumah kak ida ni..
banyak xtvt yg nk dibuat..
Pagi2 sabtu lg aisye dh dikejutkan utk pegi family Day Acik Telosh kt FRIM
Aina, her cousin pun join jgak..
ingatkan pegi family day nak lah budak2 dua org ni join xtvt yg ada
tapi ??? satu pun diaorg x masuk
Their reason:- padang becak n kotor.
hmmmm..
Finally diorg pegi Tasik Millenium kt Kepong.




Petangnya Fairuz ajak tengok wayang cerita PapaDom..
Check internet ada show tp bila call kata x ada show plak untuk hari tu..
jd petang ke malam lepak kat rumah je la..
Ahad pagi2 dah check internet cari PapaDom lagi..
yg terdekat hanya di GSC One Utama.
As usual fairuz bwa keta mmg laju..
15 min dh sampai..
sampai kt counter, tengok 24 seat left & start pukul 11.20
Time tu dh 11.15..Que up..
Akhirnya..dapat jugak tengok PapaDom walaupun duduk kt seat paling depan..
tapi ok jugak sb aisye mmg boring dan dh baring macam dekat rumah sendirik je gayanye...huhu





Panggung GSC ni dekat dgn Starship Galactica.
Again,aisye asking for playing there..
ok la..aisye n kak Nina main, ibu dgn Mak Lang & Acik Telosh boleh relax2 kat bawah ni..






After 2 1/2 hours, barula diaaorg ni stop playing
huh..baru nak puas ye..
nasib baik Mak Lang & Acik Telosh ada
Boleh makan2 + sembang2..
Tak ada la boring..
Klu ibu sorang2 je tgu macam sblum ni,
mau 30 min je Aisye boleh main n lepas tu ibu ajak balik..
BORINGGG Menunggu tau..