Sunday, September 27, 2009

Gadget for Aisye

Entry sebelum nie ada mention nak bagi gadget
untuk Aisye kan..
so Khamis sebelum raya hr tu sy & husband pergi
Low Yat untuk beli gadget yg dijanjikan tu..
Penat jgn nak cakap la sebab sebelum pegi Low Yat,
sy & member dah shoping kat Sogo & jln TAR.
Memang ramai orang sebab ramai yg shoping last minute mcm sy jugak. Kalau nak ikutkan nak jalan pun dah tak larat tapi shoping punya fasal
lautan api pun sanggup redah..hehe..yola tu..
K..berbalik citer tadi..dah puashati & dah beli gadget tu
sy & husband beli present box untuk letak gadget dalam tu..
Sampai rumah.. Aisye excited le sb dapat present
asyik tanya..apa ni ibu..untuk Aisye ke..
aah untuk Aisye..kan ibu dah promise.





ape ye dalam box tu..jom kite buka..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

haa.. nie die..Netbook Lenovo Aisye.



Thank u Ayah & Ibu..
-Aisye-

Seronoknye Raye..

Firstly nak ucapkan..
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin.
Camne raye korang..
Best ker..
Raya tahun nie memang best sb dapat cuti panjang..
adik beradik sume berkumpul n dapat berehat laaama kat kg..
Layan gambar kat bawah ni ye


Ni Abah & Mak. Hj Mat Noor b. Shaari & Hajah Jameah bt Napiah

Tiap2 pg raya selepas solat Hari raya, abah akan jemput semua kawan2 dia dtg rumah.Selalunya dalam 30 hingga 40 orangle.Ini tradisi dan tak pernah missed walau setahun.
Jadi selalunya tiap2 tahun kitaorg yg perempuan ni
akan hanya pakai baju raya selepas pukul 11 lebih.Nak pakai awal kang nak buat keje jadi dah settle semua keje baru le kami ni pakai cantik2 n bergambar..





posing time..












Nota malas: Hmmm sok dah keje..dah cuti panjang ni malas betul nak g keje..

Friday, September 11, 2009

Mana ni..

First nak inform ini adalah entry lamaa..esok genap seminggu cerita ni.Tak ada masa nak update blog..
Last Saturday Mr N & members berbuka kat The Apartment KLCC .Mana yg dah berfamily bawa le anak & wife masing2 & mana yg bujang tu bawa diri je la..nak dijadikan cerita sy bekerja pd hari Sabtu so sy dgn rela hati menawarkan diri untuk pergi sendiri ke KLCC dari tempat kerja while my Mr N & Aisye dari rumah sb dia tak kerja pd hr tu..
Mr N keluar lewat tp sampai awal but sy yg sampai awal still searching where the Apartment.Call Mr N tak dapat.Sampaila orang dah berbuka sy still lagi tercari2 kat mane la the Apartment ni..bengang ada penat apatah lagi..Mr N call bagi direction pun tak jumpa jugak..Apesalla hari tu sy "lambat" sgt..Finally dengar suara budak panggil ibu..n tengok belakang..Mr N & Aisye..Lega..
Then sampai kat tempat tu, tgk ramai yg dah habis makan..yg dah nak balik pun ada..makan le sy sorang2..huhu..selera makan pun dah takde..





Kat sini berbuka ala buffet..Makanannya ok la..hai hao.
Next week nak try kak Ieta Steamboat plak..ramai member cakap buffet kat situ sedap.Tengok gambar makanan yg diaorang ambik pun dah kecur air liur..
Klu sy pegi nanti..sy update kat blog ye..








Lepas makan..jalan2 jap kat KLCC..

Thursday, September 10, 2009

Naili's Place

Last Friday Mr N jumpa cyber friend dia kat Gombak ambil barang kereta..so sy & Aisye pun follow sama..Dah kebetulan ada kat area situ..sy pun ajak Mr N pergi makan2 kat Naili's Place Tmn Dato' Senu..sebelum pegi sana fetch my bro Syafiq kat Damansara Damai..
Actually this is my 2nd time pegi kat sini. 1st pegi dgn officemate.Siapa lagi klu bukan Awe si Cockroach hunter..hehe..Okey some comments here..bg sy tempat ni best..memang sy suka sgt decoration macam ni.Balinese scenery.Mr N pun sama.That y sy bwa dia dtg sini.Kat sini nak makan ala romantic light, makan atas pokok,dalam bot, bersila, dalam pondok..semuanya ada..The foods pulak..yummy thumbs up.










My bro Syafiq

Tuesday, September 1, 2009

Sangat-sangat percaya

Semalam
Segalanya telah terluah
Biar semuanya tahu..
Sabarku ada batasnya

Diam bukan bermaksud aku senang dipermainkan
Membisu bukan bermaksud aku mudah dipersendakan
Aku bertindak mengikut akal fikiran
Bukan seperti mereka..
Emosi mendahului segalanya
Antara aku dan mereka terlalu jauh berbeza
sangat-sangat berbeza

Tetapi..
Satu yang aku sangat percaya
Setiap perbuatan akan ada balasan
Mungkin pada mereka
Mungkin pada orang yang disayangi
Saatnya akan tiba jua

Bukan berdendam
Apatah lagi berdoa ketika sujudku
Namun..
Aku percaya kepada janji Tuhan
Sangat-sangat percaya..

p/s My cutiee autobot Bumblebee pun ada perasaan..inikan pulak insan kerdil macam aku ni..
What u give.. u will get back