Sunday, July 25, 2010

Santai

Lokasi: 380 Jalan Tauhid

Selain berfacebook atau PSP, bermain badminton adalah antara aktiviti yang boleh
dilakukan oleh husband dan Syafiq bila berada dirumah abah



to my husband..
it's great..keep it up
hopefully it can make ur weight loss
i likeee it!!!

Hari Bahasa Melayu

Lokasi : Audi 1, Kolej PTPL Sentral
Tarikh: 14 Julai 2010
Program: Hari Bahasa Melayu,Mendeklamasi sajak "Prihatin Gaza"


Selepas program let's Together, Jualan Makanan dan seterusnya kini Hari Bahasa Melayu
anjuran KSP Ptpl Sentral.
Penat memang penat sebab day 1st cari bahan2 untuk decoration,
hamper, day 2 setup stage. walau nampak simple tapi remeh sebenarnya..
dan finally the big day..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar
ada audience yang menangis dengan performance oleh student2 ni
saya le salah sorang dari audience tu..huhu
Tapi yang pasti diaorang ni memang kreatif dan berbakat



Untuk pertandingan ni
Mentor diwajibkan menghantar sekurang-kurangnya 3 orang peserta
tiap kumpulan hendaklah mendeklamasikan sajak bertemakan Gaza
dan diikuti dengan persembahan lain contohnya, lakonan, nyanyian,
guitar atau slide show..
pemenang akan dinilai berdasarkan penyampaian sajak,
isi sajak dan persembahan kumpulan..









video


ini pulak slide show yang saya buat untuk opening program..

Friday, July 23, 2010

Let's Together

Lokasi: SMK La Salle Brickfield
Tarikh: Jun 2010
Tentatif : Talk & gotong royong bersama pengawas pusat sumber


Ahli KSP bersama Cikgu Leo & pengawas pusat sumber









Memberi sedikit taklimat sebelum program bermula..











Membuat buku scrap














Yogaraj selaku pengerusi KSP











Magic eye





























Sedikit cenderahati dari KSP Ptpl Sentral

Wednesday, July 21, 2010

I-City

Dah lama nak ke I-City
akhirnya sampai jugak
memang gamble je ke sana sebab dekat sungai buloh hari dah hujan lebat
tapi kami bernasib baik sebab sampai je dekat I-City,
hujan dah berhenti..
Bolehla Aisye tengok lampu-lampu yang bermacam2 colour
dan semestinya cantik..






Lokasi: Seksyen 7 Shah Alam
Bayaran Masuk: RM 2 untuk parking kereta.

Tuesday, July 20, 2010

Itinerary

Setelah berhempas pulas selama 2 hari untuk mendapatkan itinerary ini..akhirnya malam ini misi saya berjaya..Alhamdulillah
Disebabkan tahap keselamatan perbankan secara atas talian telah diperketatkan oleh bank2 @ kerajaan, maka saya hampir give up nak proceed benda ni..
kejap-kejap error & terpaksa key in data balik..memang menguji tahap kesabaran betul.




Tapi masih ada kebaikannya khususnya untuk para pengguna sendiri..

Friday, July 16, 2010

Family Gathering 2010

Lokasi : Surprise..
Tarikh : Disember 2010

Abah dah bagi suggestion untuk pergi ke ...
Sepatutnya saya dah start untuk menghebahkannya kepada
semua family members tetapi tak sempat lagi
disebabkan oleh kekangan masa..
maybe next week atau next month baru boleh give full attention dengan benda ni

Hopefully semuanya ok..

Sunday, July 11, 2010

Weekend Activity..




saya, kak ida, aisye & aina on the way ke tempat yg
telah dirancang



picture ni dekat TGV JJ Kepong
sambil menunggu mak lang beli ticket
bebudak berdua ni posing2 dulu..
tengok movie apa ye...?







haa ini dia movie yg kitaorg tgk
Despicable me.
dalam bentuk 3D
harga ticket 3D agak mahal oompared dgn movie biasa
tapi takpe
puashati berbaloi2...

Thursday, July 8, 2010

Nak Ikut Ibu..

Dah dua minggu berturut2 aisye ikut saya pergi office
1st week tu memang plan nak bawa dia sebab terus nak balik kg
tapi yg lastweek punya, tak ada plan pun
bila bangun pagi nak pergi kerja..
dia pun bangun jugak

Aisye tanya, saya kerja atau tak
then saya bagitahula yg saya kerja
tiba-tiba sikecik ni terus merayu-rayu
pleaseeee ibu..nak ikut pergi office
Aisye nak duduk dengan ibu..pleaseee
aisye janji aisye behave..dan aisye dengar cakap ibu
aduss..luluh jantung dengar rayuan dia
hmmmmm kalah juga akhirnya...




macam ni la gelagat dia dalam tren
tak nak duduk walaupun banyak seat kosong..
penumpang @ peminat setia KTM sebenarnya aisye ni
sebab dari kecil memang suka naik tren.. :(

Satu Antara Empat

KFC, McD, Pizza atau Secret
Aisye kena pilih satu je
tak boleh lebih..
apakah pilihan Aisye..?



Ini cake pilihan aisye
Choc chip walnut.



ini pulak, menu unuk ayah, ibu & aisye



Alhamdulillah..kenyang..

Lokasi: Secet recipe,Rawang