Sunday, January 17, 2010

Nak pergi lagi boleh..

Salam..
Masuk hari ni sudah 17 hari kita berada didalam tahun 2010.Segala kenangan pahit dan manis, suka dan duka disepanjang tahun 2009 sudah pun kita tinggalkan..Kisah manis pasti akan sentiasa tersemat dihati..akan tersimpan kemas diingatan.betul tak..? Tetapi kenangan pahit selalunya akan terus dibuang jauh dari memori sebab ia pastinya sangat menyedihkan,melukakan dan ada ketikanya sehingga mengeluarkan airmata..But for me dont throw all the bad moment away..sometimes we can take some lessons from it and make it guidance for us dalam melalui cabaran untuk hari2 mendatang.Are u agree wit me..??

Hehe..rasanya tak terlewat lagi untuk sy wish a very Happy New Year to all of u out there..(still in Jan rite.) wish u all the best & gud luck for every single task,xtvy or whatsoever that u will be done.Past is past.. think about tomorrow.Hopefully this year is better than before & may Allah bless us.Aminnn..

If u realize, this is 1st entry for year 2010 but so sory bcoz the content of story still in 2009.Not so much time to update before..duibuqi..(mandarin).In a year 2009 rasa2nya ada promise nak story about my holiday..and now i keep in word ya.

hmmm..memikir Where i can start..hehe suddenly lost.K..in december 2009 me & family went to langkawi Island. The Jewel of kedah.Sangat teruja sb dah lama tak pergi sana dan bila tiba kat sana, so many things was changing.Bertambah maju sekarang dan banyak tempat2 menarik..
So proud when i talk with one of tourist from India, he told me that along his vacation starting from Thailand,Indonesia,Singapore,Philipine and Malaysia.. the most beutiful place that he met is langkawi.Tak tahu la kalau dia nak ambik hati sy but thats the word yg keluar from his mouth.

Actually my experience kat sana dah jadi mix.Ada yang best dan kurang best but when i switched all these thing become a +ve then i enjoy it.My kid yang banyak belajar sebenarnya dan itulah tujuan utama sy bawa dia ke sana.Aim not for shopping but more to expose her to learn something new from her observation.Simple eg. walaupun my husband menderita kejap sb tercucuk duri landak laut,tp disebabkan insiden itulah dia kenal sangat dengan landak laut ni atau known as see urchin.She never forget till now.One of new knowledge & experience that she got.

Nak story one by one dah rasa tak best sb dah lama pergi so roughly je la about my holiday k..Anyway..enjoy this pic.


Lobby Helang Hotel, Padang Mat Sirat.


Pantai Beras Basah


Gunung berbentuk perempuan pragnent. (Tasik Dayang Bunting)




Ayah & Aisye swimming..


Dataran Helang




Landak Laut @ See Urchin


Underwater World




Telaga Harbour


@ the peak of Gunung Mat Cincang

Smile..


Oriental Village


Pantai Beras Basah